Music 89.2 FM/diagonismoi /Ο Andrew Lane στην Αθήνα! Κερδίστε βιβλία του!

Blog

Ο Andrew Lane στην Αθήνα! Κερδίστε βιβλία του!

O συγγραφέας των περιπετειών του νεαρού Σέρλοκ Χόλμς, καλεσμένος των Public και των εκδόσεων Μεταίχμιο.
Δια βίου λάτρης του σπουδαίου ντετέκτιβ του σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ, αλλά και τολμηρός μυθοπλάστης που κατάφερε να συνθέσει με ακρίβεια και πειστικότητα τον νεαρό χαρακτήρα του Σέρλοκ, ο Άντριου Λέιν είναι σήμερα ένας από τους πιο επιτυχημένους συγγραφείς της Βρετανίας. Ανάμεσα στις χώρες όπου τα βιβλία του γνωρίζουν επιτυχία, βέβαια, συναντάμε και την Ελλάδα. Έτσι, αυτό το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017, οι φανατικοί αναγνώστες της συναρπαστικής σειράς Οι Περιπέτειες του Νεαρού Σέρλοκ Χολμς, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον συγγραφέα στο Μικρό Παλλάς (Αμερικής 2, Στοά Σπυρομήλιου-City Link), στη 1 το μεσημέρι. Ο Άντριου Λέιν θα συνομιλήσει με τον μεταφραστή των βιβλίων του Ανδρέα Μιχαηλίδη για τον διασημότερο ντετέκτιβ στην ιστορία της αστυνομικής λογοτεχνίας, θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του.

“Μπορώ να στηρίξω με αρκετά πειστικά επιχειρήματα“, δηλώνει ο Βρετανός συγγραφέας σε πρόσφατη συνέντευξή του, “ότι ο ενήλικος Σέρλοκ είναι ψυχικά διαταραγμένος. Υποφέρει, το λιγότερο από ιδεοψυχαναγκαστική εμμονή, καθώς και μανιοκατάθλιψη. Ο πυρήνας των βιβλίων που γράφω είναι η πορεία ενός σχετικά φυσιολογικού αγοριού, μέχρι τη μεταμόρφωση του στον δυσλειτουργικό ενήλικα που όλοι γνωρίζουμε”. Η λοξή, κάθε άλλο παρά αγιογραφική ματιά του Λέιν πάνω σε έναν τόσο γνωστό για τα κατορθώματά του ήρωα, σε συνδυασμό με μια πάντα συναρπαστική γραφή, δίνει στον αναγνώστη κάτι πολύ περισσότερο από μερικές ακόμα υποθέσεις προς εξιχνίαση. Ένα πιο ολοκληρωμένο πορτρέτο του Χολμς, που συνομιλεί με τις ιστορίες του σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ και τις διανθίζει.

Ο συγγραφέας

Ο Άντριου Λέιν (1963) είναι βρετανός συγγραφέας και δημοσιογράφος. Έχει πάνω από είκοσι βιβλία στο ενεργητικό του. Μερικά είναι μυθιστορήματα που εκτυλίσσονται στο ίδιο σύμπαν με τις τηλεοπτικές σειρές Doctor Who, Torchwood και Randall and Hopkirk (Deceased) του BBC. Άλλα είναι μυθιστορήματα που εκτυλίσσονται στη σύγχρονη εποχή, τα οποία έχει γράψει με ψευδώνυμο και άλλα ακόμα είναι (μη μυθοπλαστικά) βιβλία σχετικά με χαρακτήρες συγκεκριμένων τηλεοπτικών σειρών και ταινιών του κινηματογράφου (όπως οι James Bond και Wallace and Gromit). Έχει επίσης γράψει άρθρα για το περιοδικό Radio Times και το αντίστοιχό του στις ΗΠΑ, TV Guide. Ζει στο Ντόρσετ με τη γυναίκα του και τον γιο του, καθώς και μια τεράστια συλλογή βιβλίων σχετικών με τον Σέρλοκ Χολμς.
Η σειρά “Οι Περιπέτειες του Νεαρού Σέρλοκ Χολμς”

Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί η συναρπαστική σειρά βιβλίων του Βρετανού Άντριου Λέιν που αφορά τα εφηβικά χρόνια του Σέρλοκ με τον γενικό τίτλο “Oι Περιπέτειες του Νεαρού Σέρλοκ Χολμς”. Οκτώ περιπέτειες του Χολμς που διαβάζονται μονορούφι, εισάγοντας τον αναγνώστη στον κόσμο του και στη σκέψη του όταν ήταν έφηβος.
Χρησιμοποιώντας τα λιγοστά στοιχεία που παρείχε ο δημιουργός του Σέρλοκ, σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ, ο συγγραφέας κατόρθωσε να συνθέσει με συνέπεια το νεαρό χαρακτήρα του Σέρλοκ. Πώς ήταν ως έφηβος; Πού πήγε σχολείο και ποιοι ήταν οι φίλοι του; Πού και πότε απέκτησε τις διάσημες ικανότητές του; Τι τον φόβιζε και ποια ήταν η πρώτη του αγάπη; Το εγχείρημά του μάλιστα είχε την τύχη να συναντήσει την έγκριση του Conan Doyle Estate Ltd, καθώς και των εν ζωή συγγενών του σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ.

Αναλυτικά τα βιβλία της σειράς:
1. Νέφος Θανάτου. Όταν ο δεκατετράχρονος Σέρλοκ Χολμς ανακαλύπτει ένα πτώμα καλυμμένο με διογκωμένες φλύκταινες, η ζωή του πρόκειται να αλλάξει για πάντα, καθώς θα βρεθεί στην καρδιά μιας φρικτής πλεκτάνης που θέτει σε κίνδυνο το μέλλον ολόκληρης της Βρετανίας.

2. Η Κόκκινη Βδέλλα. Στο δεύτερο βιβλίο της σειράς ο νεαρός Σέρλοκ οδηγείται στην Αμερική, στο κέντρο ενός θανάσιμου ιστού, όπου η ζωή είναι φτηνή και η αλήθεια έχει ένα τίμημα που ξεπερνάει τη λογική.

3. Μαύρος Πάγος. Όταν ο αδελφός του Σέρλοκ Χολμς βρίσκεται να κραδαίνει ένα μαχαίρι, σκυμμένος πάνω από το πτώμα ενός αγνώστου, όλα δείχνουν πως πρόκειται για ξεκάθαρη υπόθεση δολοφονίας. Ο Σέρλοκ όμως έχει τις αμφιβολίες του.

4. Πύρινη Θύελλα. Ο Σέρλοκ Χολμς τα έχει χαμένα. Η φίλη του και ο πατέρας της έχουν εξαφανιστεί. Οι προσπάθειές του να λύσει το μυστήριο θα τον οδηγήσουν στη Σκωτία και σε μια σειρά από ακόμα σκοτεινότερα μυστικά.
5. Το Δάγκωμα του Φιδιού. Μετά την απαγωγή του, ο Σέρλοκ βρίσκεται στην Κίνα και βυθίζεται στα μυστήριά της. Πώς είναι δυνατόν τρεις άντρες να δολοφονήθηκαν ταυτόχρονα, από το ίδιο φίδι, σε τρεις διαφορετικές τοποθεσίες της ίδιας πόλης;

6. Στην Κόψη του Μαχαιριού. Ο νεαρός Σέρλοκ βρίσκεται στη Δυτική Ιρλανδία, όμως δεν πρόκειται για ταξίδι αναψυχής. Είναι υποχρεωμένος να ξεδιαλύνει ένα μυστήριο που έχει αποσβολώσει τους πάντες… πριν δολοφονηθεί κανείς άλλος.

7. Τα Τέρατα της Οξφόρδης. Στην έβδομη ιστορία ο Σέρλοκ βρίσκεται στην Οξφόρδη, προκειμένου να καλύψει τα εκπαιδευτικά κενά που άφησαν τα ταξίδια του. Ωστόσο, η προσοχή του διασπάται συνεχώς από τις φήμες σχετικά με κλεμμένα μέλη πτωμάτων.

8. Νυχτερινή Εισβολή. Ένας άνδρας εξαφανίζεται μυστηριωδώς από το σπίτι του την ημέρα που τον επισκέπτονται ο Σέρλοκ και ο Μάικροφτ. Πώς συνδέεται η εξαφάνισή του με τη διάνοιξη μιας τεράστιας διώρυγας στην Αίγυπτο; Η απάντηση θα φέρει την οικογένεια Χολμς στο χείλος της καταστροφής.

Με αφορμή την επίσκεψη του Andrew Lane στην Αθήνα, ο Music 89.2 εξασφάλισε για τους ακροατές του αντίτυπα της σειράς “Οι περιπέτειες του νεαρού Σέρλοκ Χολμς” απο τα βιβλία “Νυχτερινή εισβολή” και “Στην κόψη του μαχαιριού” .
Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε και οι νικητές έχουν ειδοποιηθεί.